miércoles, 31 de octubre de 2012

6.Penses que ets lliure?

feta per Papadopoulos

3 comentarios:

  1. Cristina Luengo Urbano 1 batx B31 de octubre de 2012, 9:24

    Llibertat en sentit positiu és poder decidir el que es vol. Bé, doncs en aquest sentit, no som lliures, perquè després de fer un acte segons la societat dolent et condenen.
    Ja que la llibertat és relativa, per unes persones pot resultar d'una manera positiva i plantejar d'una altra manera completament diferent de la que penso jo.

    ResponderEliminar
  2. Melanie Domingo 2nBatx C31 de octubre de 2012, 10:59

    Primer hauriem de definir: Què és la llibertat? Què és ser lliure?
    Wikipedia ens ho descriu: -La llibertat és la capacitat d'escollir. És una idea que inclou el no estar sotmès a un subjecte diferent d'un mateix, autoritat arbitrària, poder que estableixi una alienació, deure, disciplina, o qualsevol condició no establerta pel mateix subjecte. Designa la facultat de la persona humana que li permet decidir portar a terme una determinada obra o no portar-la a terme.-
    Si ho entenem així, ningú és ni pot ser lliure en aquesta societat. De fet, penso que mai l'ésser humà va ser ni serà lliure.
    Tota persona necessita companyia, estem condicionats per estar en conjunt, un ésser humà completament sol es infeliç per naturalesa. Sempre necessitem d'alguna altre persona, alguna mascota, animal o fins i tot parlar amb els arbres o els astres. Qualsevol ''cosa'' es bona per tal de no sentir-nos sols.
    Si partim d'aquesta base, es obvi dir que vivint en societat o en grup, es impossible actuar d'acord únicament al nostre criteri, sempre s'han de tenir en compte altres aspectes aliens a nosaltres, llavors, la llibertat com tal no existeix, està limitada.

    ResponderEliminar
  3. Perdón discrepo en eso de no podemos ser libres a mi parecer claro si que lo podemos ser. Ejemplo soy libre de ir me al campo caminando sin necesidad de pagar impuestos de circulación sin pagar luz ni agua ni hipoteca. Libre para decidir no vivir en una sociedad que nos prohíbe esa descripción de Wikipedia dicha anteriormente.
    Libre puedes serlo. Pero verdaderamente quieres serlo.

    ResponderEliminar