miércoles, 5 de noviembre de 2014

Hi ha metes inassolibles?

Feta per: amsterdam

4 comentarios:

  1. Carla Miró Cortés, 2n.C batxillerat6 de noviembre de 2014, 9:59

    Si ens fixem, sempre ens solen dir la frase de "si vols (alguna cosa), pots", per tant, es simplificaria en què l'únic que cal per aconseguir un objectiu és la motivació que has de tenir per fer possible la teva meta, el teu propòsit. Això podriem aplicar-ho a metes tangibles, com per exemple l'esforç=superació.
    D'altra banda, si es tractés de metes intangiles, la cosa canvia, és a dir, podriem proposar-nos la meta de no morir mai, en altres paraules, aconseguir la immortalitat, però, sent sincers, això és impossible, ja que les persones estem destinades a morir.
    En conclusió, tècnicament sí que hi ha metes que són inassolibles, ja que no podriem anar en contra de la nostra pròpia naturalesa o destí.

    ResponderEliminar
  2. Adrián Hernández Bustos, 2n. Batxillerat A6 de noviembre de 2014, 12:17

    Des de la meva opinió, tenint en compte que aquesta meta estigui dins dels paràmetres físicament possibles, podem predir l'èxit dels nostres esforços si pensem en altres factors externs. Un dels factors que des del meu punt de vista influeix molt, és clarament la repercussió social que els teus mètodes o la teva meta origini. Per exemple, si assolint un punt esdevé molt malestar social e infelicitat, les persones que es vegin afectades, faran tot el possible per aturar-te i que no arribis a la teva meta. Altre obstacle pot ser la intromissió amb grans poders, com per exemple una multinacional.Si el teu objectiu suposa una pèrdua de beneficis, a l'igual que els ciutadans que lluiten per la seva felicitat, el poder ho farà pels seus interessos.
    Sent així, podríem dir que les teves metes poden tenir un caràcter inassolible en funció dels individus aquesta afecti. Topem aquí amb que els nostres objectius poden ser limitats pel bé comú o pels interessos. No obstant, cal dir que és una qüestió de percepció, ja que encara que hagis d'utilitzar l'erística i altres mètodes catalogats com a no ortodoxes, pots arribar a qualsevol punt.
    Havent explicat aquesta part de la meva opinió, no cal dir, que si a gran escala totes les metes són possibles, quan parlem d'afers que afecten a un grup reduït d'individus, aquestes metes també seran possibles.

    ResponderEliminar
  3. Sergi Ortega Ruiz, 2n Batx A6 de noviembre de 2014, 14:27

    Penso que si hi ha metes inassolibles. Si ens esforcem molt en intentar aconseguir una cossa la podem aconseguir i de fet al llarg de la historia veiem com coses que eren impossibles hores d’ara son realitat. Malgrat això, hi ha metes i objectius que per si mateixos son impossibles, si diguéssim que no hi ha metes impossibles tindríem que conèixer totes les metes imaginables però per afirma que hi ha metes impossibles només ens caldria trobar-ne una. Per això, penso que hi ha metes inassolibles.

    ResponderEliminar
  4. Volar era una meta inassolible abans del 1903 (es reconeix als germans Wright l'honor d'haver estat els primer en realitat un vol amb un aparell més pesat que l'aire). Molt abans es considerava que tots els qui intentaven volar eren somiatruites i fabuladors que no tocaven de peus a terra, el temps ha demostrat que tenien raó i que els seus somnis eren realment assolibles així que, si generalitzem a partir d'aquest cas, podríem dir que no hi ha res inassolible i que el fet que ara volem n'és una prova.

    ResponderEliminar