sábado, 28 de marzo de 2015

Tenim llibertat per escollir quin camí seguir a la vida?


Feta per: Piruleta

2 comentarios:

  1. Daniel Plata Rodríguez 1er Batxillerat B3 de abril de 2015, 7:38

    Si, tenim llibertat per a poder escollir el camí que vulguem, l'intentar-ho o començar a recorre un camí és al teu abast, és cert que a mesura que vas pel el camí ens podem topar (i quasi segur que ens toparem) amb obstacles i dificultats, que fins i tot poden fer-nos abandonar el nostre camí, però encara que sigui difícil la llibertat per escollir és real.

    ResponderEliminar
  2. Mariona Pérez 1r Batxillerat C5 de abril de 2015, 7:51

    No. No tenim llibertat per escollir quin camí seguir a la vida. Estem determinats pel nostre entorn, pel nostre codi genètic, per la societat, per la família i per tot arreu.
    Davant d’això ens hem de preguntar fins a quin punt som lliures i fins a quin punt la influència o pressió que tenim a sobre ens determina o només en condiciona.
    Segons la meva opinió ens determina. En el cas de la moda, per exemple, ens demostra que per motius obvis comprem el que trobem a les botigues per la imposició de la moda i per més que vulguem no ens hi podem allunyar. Podem optar per si posar-nos allò que porta més gent, o allò que porta la minoria, però estem determinats pel que venen a les botigues.
    Per un altre factor pel qual estem determinats és la societat en la que vivim. Si hem nascut en un país desenvolupat podrem escollir si menjar un plat de pasta o un de verdura, però en un país subdesenvolupat possiblement només podrem limitar-nos a menjar un plat d’arròs. A més dins d’aquesta societat també ens determinen els polítics que governen que ens limiten els patrons principals de la nostra llibertat.
    Sembla que si puguis triar entre un bolígraf blau o un de negre, ja tinguis llibertat, però no. Tan sols tens la capacitat d’escollir entre el que se’t proporciona al teu abast. No tens la llibertat per anar més enllà i fer el que realment voldries fer.
    Per tant, no tenim llibertat per escollir quin camí seguir a la vida, ja que no tenim llibertat en general. Dins de les nostres possibilitats podem triar per quin ens agradaria anar, però sempre determinats per tots els factors dits anteriorment.

    ResponderEliminar