domingo, 5 de abril de 2015

S'ha aconseguit la igualtat de gènere?


Feta per: wolf

5 comentarios:

  1. Laura Muñoz 1r Batx A6 de abril de 2015, 4:32

    Opino que no s'ha aconseguit la igualtat de gènere totalment, peró si que es veritat que en molts aspectes sí que hem arribat a un punt al que podem dir igualtat. D'altra banda també trobem molts aspectes en que no veiem igualtat, començant, per exemple, per les discoteques que deixen entrar gratis a les noies i fan pagar als nois, o els problemes que els hi posen a les dones per contractar-les quan estan a l'edat de quedar-se embarassades.
    De totes maneres hem avançat molt comparant amb el passat, o comparant amb països que no estan tan desenvolupats com el nostre. Encara queda molt a fer peró anem en bon camí.

    ResponderEliminar
  2. Jo penso que per una part, en alguns aspectes si que hem arribat a una igualtat de gènere però en altres aspectes encara no s'ha arribat a la gran igualtat. Un dels aspectes en què encara no s'ha igualat totalment, és per exemple que es pensa que la dona no pot fer segons quins treballs i en canvi els homes si que ho poden fer, un altre aspecte és que en televisió normalment en els esports no solen sortir equips femenins sinó que gairebé tots són masculins. En canvi si que penso que s'ha arribat a una igualtat en l'aspecte de què abans es pensava que la dona només podia estar-se a casa cuidant els fills i fent les feines de casa, i això abans estava mal vist en els homes i ara cada vegada hi ha més homes que ajuden a la dona amb els fills i amb les feines de casa perquè elles també puguin tenir una vida laboral fora de casa. Però tot hi així penso que em millorat molt i que hi ha països que encara no han aconseguit cap igualtat de gènere.

    ResponderEliminar
  3. Jo opino que s'ha aconseguit una sèrie de igualtats en alguns àmbits socials i laborals, on s'ha equilibrat molt les diferencies de segles antics, i sobretot com era vista i tractada la dona en aquells moments. En altres àmbits i situacions, la diferencia entre sexes segueix sent bastant diferenciada, que es diferenciada sobretot pel govern la religió que està imposada.

    ResponderEliminar
  4. Jo opino que s'ha aconseguit una sèrie de igualtats en alguns àmbits socials i laborals, on s'ha equilibrat molt les diferencies de segles antics, i sobretot com era vista i tractada la dona en aquells moments. En altres àmbits i situacions, la diferencia entre sexes segueix sent bastant diferenciada, que es diferenciada sobretot pel govern la religió que està imposada.

    ResponderEliminar
  5. Paula Montilla, 1rA batxillerat6 de abril de 2015, 13:10

    Des del meu punt de vista, en l'actualitat, encara no s'ha aconseguit l'igualtat de genere. Afirmo que no s'ha aconseguit, perque en molts ambits de la vida quotidiana encara es reflexen trets masclistes. Per exemple, quan diem la típica frase "Les dones primer". Aquesta frase tan antiga, ja està deixant d'aceptar l'igualtat de gènere.
    Un altre exemple es la coneguda i molt utilitzada frase "Aquesta tia es una guarra per vestir d'aquesta manera". Cadascú vesteix de la manera que vol, i no podem jutjar a una persona per això. En canvi, si un noi ensenya mig cul perque porta el cinturó molt abaix, no se li diu res.
    Això demostra que encara no hem aconseguit la igualtat de gènere.

    Tot s'ha de dir, s'ha aconseguit moltes millores respecte fa 50 anys, però em de seguir lluitant dia a dia per aconseguir plenament la igualtat de gènere.

    ResponderEliminar