martes, 12 de abril de 2016

La llibertat és igual per a tots?


Feta per: Nerón

1 comentario:

  1. Tristament la llibertat no és igual per a tots. Hem d’entendre que no estem en relacions d’igualtat amb altres, ja siguin diferents espècies o humans com nosaltres. Hi ha molts factors que influeixen en la nostra manera d’entendre les coses: l’educació, les costums i tradicions, l’experiència, les emocions… Per tant, és molt possible que la definició de llibertat no sigui la mateixa per a tothom. Això determina les diferències i desigualtats tan característiques del món en què vivim.
    Entre humans potser és més fàcil definir els límits de la llibertat i això fa que aquells que es troben en situacions de desigualtat puguin aixecar-se i lluitar per si mateixos. En canvi, en altres casos, com al què fa referència la foto (els animals) aquests límits són alterats pel propi benefici de l’ésser humà. Per què la definició de llibertat humana no és aplicable a la llibertat animal? Crec que aquesta pregunta té una resposta clara: l’ésser humà s’ha autoadjudicat la supremacia dels éssers vius, ha creat una piràmide respecte la resta d’animals per sustentar els seus desitjos.
    En conclusió, crec que el problema radica en el fet de la pròpia espècie: Si no podem assegurar una completa igualtat i llibertat entre individus humans, com l’establirem amb altres animals que no raonen? Des de sempre l’espècie humana ha pensat i demostrat que pot arravatar la llibertat aliena sense cap mena de motiu; un clar exemple d’això podrien ser: els camps d’extermini nazis, els esclaus, els presoners... Una solució podria ser imposar una definició universal de llibertat en tots els àmbits, però, no seria això un atac contra la llibertat de les persones (encara que fos una minoria) que no estigués d’acord amb aquesta definició? Per mi, la diversitat de personalitat i característiques que influeixen en cada individu fan impossible una llibertat igualitària i justa.

    ResponderEliminar