martes, 27 de octubre de 2015

Sempre diem el que realment pensem?


Feta per: Licantrop

2 comentarios:

  1. No, perquè a vegades cal callar-nos per no fer mal a qui estimem. Si diguéssim tot el que pensem acabaríem fent mal a la gent que ens envolta encara que sigui sense voler. Gràcies a que podem seleccionar les coses que podem dir, podem tenir una convivència agradable.

    ResponderEliminar
  2. Sempre diem el que pensem?
    Si, dic no. Dir el que pensem pot semblar fàcil però realment és més difícil del que ens imaginem. Hi ha diferents factors que poden influir de manera indirecta al pensament, i per tant al que diem. Uns dels principals factors que influeixen en la parla “sincera” és el nostre estat d’ànims, per exemple: si estem enfadats probablement direm barbaritats que no pensem realment, en canvi si estem en una situació de felicitat i de sinceritat direm el que pensem. També, un altre factor que pot influir a l’hora de dir el que pensem, es la conseqüència (finalitat) del missatge, per exemple: si volem quedar bé amb un amic i ell diu una cosa que no pensem realment, li seguirem el rotllo simplement per caure-li bé. També es poden donar situacions en que dir una mentida (cosa que no pensem) és millor que dir una veritat, pel fet de no ferir a ningú. O simplement altre factor és dir les cosses sense pensar.
    En conclusió, de manera indirecta molts factors ens condicionen a dir el que no pensem, malgrat això moltes vegades som sincers.

    ResponderEliminar